1965-1971

Jim Morrison çocuk yaşta ailesiyle beraber bir seyahatte bir kazaya tanık olur. O kazada ölen kızılderili şamanının ruhunun kendi ruhuna karıştığını ve çok küçük yaşta ölümü tanıdığını söyler.

Doors grubu 1965 yılında UCLA (Kaliforniya Üniversitesi-Los Angeles) sinema öğrencileri )Jim (James Douglas) Morrison ve Ray Manzarek tarafından kuruldu. Morrison Moonlight Driveadlı parçayı ilk kez bu sırada Ray`e okudu, bu parça grubun kurulmasına vesile olmuştur. Jim’den etkilenen Ray o sıralardaki grubu “Rick and The Ravens”`tan ayrılmış; Robby Krieger ve John Densmore adında önceden tanıdığı arkadaşlarını yanlarına katarak grubu kurmuştu. Jim Morrison’a daha sonra hayranları Lizard King (kertenkele kral) ismini taktı ve bir çok konserinde söylediği I’m a lizard king I can do anything sözü ile özdeşleşti (ben kertenkele kralım ve her şeyi yapabilirim)

Kadrosu

  • Jim Morrison – Vokal
  • Robby Krieger – Gitar
  • Ray Manzarek – Piyano, klavye
  • John Densmore – Davul

Diskografi

Albümler

  • The Doors – Ocak 1966-67
  • Strange Days – Ekim 1967
  • Waiting For the Sun – 1968
  • The Soft Parade – 19698
  • Morrison  Hotel -1970
  • L.A. Woman – Nisan 1971
  • Other Voices – Ekim 1971
  • Full Circle – 1972
  • American Prayer – 197
  • The Doors – 1991
  • In COncert  – 1991
  • Kutu Seti – 1997
  • Bright Midnight: Live in America – 2002
  • Live in Hollywood – 2002
  • Legacy: the Absolute Best – Ağustos 2003

45lik

  • “Break on Through (To The Other Side)”, Ocak 1967
  • “Light My Fire”, Nisan 1967
  • “People Are Strange”, Eylül 1967
  • “Love Me Two Times”, Kasım 1967
  • “The Unknown Soldier”, Mart 1968
  • “Hello I Love You”, Haziran 1968
  • “Touch Me”, Aralık 1968
  • “Wishful Sinful”, Mart 1969
  • “Tell All the People”, Mayıs 1969
  • “Running Blue”, Ağustos 1969
  • “You Make Me Real” / “Roadhouse Blues”, Mayıs 1970
  • “Love Her Madly”, Mayıs 1971
  • “Riders on the Storm”, Haziran 1971
  • “Tightrope Ride”, Kasım 1971
  • “Ships with Sails”, Ocak 1972
  • “Get Up and Dance”, Temmuz 1972
  • “The Mosquito”, Ağustos 1972
  • “The Piano Bird”, Kasım 1972